Edelachtbare, een kind heeft beide ouders nodig!

spmToen ik in 2007 trouwde was dat vooral voor ons kind.
Ik ben niet zo van trouwen maar onze relatie was goed en bracht ons een zoon die toen 2 jaar was.  Zonder uitleg over beweegreden wilde mijn vrouw enkele jaren later opeens scheiden, waarna het getouwtrek om ons zoontje begon.
Zijn moeder wilde niet dat ik mijn zoon nog zag of sprak. Met het overeengekomen convenant in de hand moest ik u (rechter) vragen de omgangsregeling te herstellen omdat moeder afspraken negeerde.
U legde dwangsommen op die ik vervolgens nooit inde om de moeizame relatie niet nòg verder te verstoren. Toen zij later in verweerschrift beweerde dat zij die wel had betaald en ook mijn zoontje hiervan overtuigde, vond hij dat zielig voor zijn moeder en gemeen van mij, en vertelde u dat hij nooit meer terug wilde naar zijn vader. Hij was toen 11 jaar en vertelde u ” ook al dwingt u mij, ik ga toch niet, nooit meer”.
U herhaalde wat moeder daarna tegen u zei ” ik kan uw zoon niet dwingen als hij zelf niet naar zijn vader wil” en besloot de omgangsregeling te stoppen. Hij zei dingen die hij nog nooit had gezegd en ook niet waar zijn.
U geloofde moeder maar u deed geen feitenonderzoek, noch zocht u naar de waarheid meneer de rechter. Door uw uitspraak zie of spreek ik hem nu al ruim twee jaar niet. Vind u dat niet ernstig? Heeft u zich nooit afgevraagd hoe een jongen van 11 ertoe komt om zijn vader af te stoten? En kent u de consequenties voor jongeren die een van de ouders moet missen?
Voor mij, meneer de rechter, bent u medeplichtig aan oudervervreemding. Niet alleen omdat u moet weten dat de omgangsregeling al jaren werd ondermijnd. Door u kan ik niet verder om mijn zoon te helpen, balans te geven en hechtingsproblematiek te voorkomen. Dat had u kunnen weten als u de stukken goed had gelezen.
Ik maak mij grote zorgen om mijn zoon’s loyaliteitsproblemen want ik weet dat hij zijn vader heel erg mist. Ik zal voor hem blijven knokken, als u dat maar weet!
Vader voor 11 jaar

Hoe kan jeugdzorg helpen? https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:share:6487311632656666624

EÉN OUDER OORZAAK VAN OUDERVERSTOTING DOOR HET KIND.

fullsizeoutput_e6eGezonde ouders houden een kind niet weg bij de andere ouder na de scheiding. Ze weten hoe belangrijk het is dat kinderen opgroeien met beide ouders.

Kinderen zelf willen altijd hun beide ouders blijven zien en zullen nooit uit vrije wil kiezen tussen hun papa of mama. Als dit wel gebeurt is er iets goed mis.

Volgens deskundigen is bij de ouder die geen middel schuwt om de andere ouder uit te schakelen, met grote zekerheid sprake van een ernstige persoonlijkheids­problematiek met kenmerken van narcisme of borderline.

Lees het hele artikel: http://www.gevolgenvanvalseaangifte.nl/omstanders-kijk-niet-weg-van-ouderverstoting/

Advertenties

Auteur: Gérard Stokkink

Gerard Stokkink, lecturer body language & non verbal communication